Seriál IoT prakticky – jazyk Python

Seriál o internetu věcí na PC Revue pokračuje, tentokrát v jazyce Python (Luboslav Lacko)

IoT prakticky – programovanie Micro:bitu v jazyku Python – 1 časť

Python je interpretovaný programovací jazyk určený pre všeobecné programovanie. Hlavnou výhodou je jeho zrozumiteľnosť, takže zdrojovému programu v jazyku Python porozumie aj začiatočník a bude veľmi rýchlo vedieť realizovať v ňom svoje nápady. Naproti tomu ak by ste ukázali začiatočníkovi kód v programovacom jazyku C, kde sa to len tak hemží smerníkmi, asi by ste ho dosť znechutili a nadobudol by dojem, že programovanie je veľmi zložité.

IoT prakticky – programovanie Micro:bitu v jazyku Python 2 – obsluha hardvéru a súbory

V predchádzajúcej časti sme začali tému programovania mikropočítačovej dosky dosky Micro:bit v populárnom jazyku Python zameranú na implementačné detaily a obsluhu hardvéru. Môžete použiť webový nástroj na adrese https://python.microbit.org/v/1.1, vtedy nebudete musieť na lokálny počítač nič inštalovať, alebo nástroj Mu-editor, ktorý je k dispozícii na https://codewith.mu

IoT prakticky – programovanie Micro:bitu v jazyku Python 3, bezdrôtová komunikácia

V prvom článku venovanom programovaniu Micro:bit v Pythone sme prebrali obsluhu tlačidiel a displeja, v druhej časti obsluhu hardvéru, čiže vstupov, výstupov, ovládaniu servomotorov, zvuku, kompasu akcelerometru a taktiež sme ukázali zapisovanie údajov do súborov. V tomto článku sa zameriame na komunikáciu cez bluetooth a vstavaný rádiomodem. 

EDIT:
V roce 2021 přibyly placené články o programování micro:bitů pomocí MicroPythonu:

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak začít?

Co je BBC micro:bit?

Úvod ve škole i v kroužku

Začínáme v MakeCode

Micro:bit na prvním stupni

V čem programovat micro:bit?

Projekty s PINy

Příklady pro začátečníky

Základ programování a proč pracovní listy

Semafor a RGB dioda